Skip to content
Kvinna med en kamera på huvudet

Qvalify lanserar ett nytt koncept för trygga, klimatsmarta och tidseffektiva revisioner med stöd av digital teknologi.

Qvalify Digital Audit Concept (Q-dac) är ett smart sätt att genomföra revisioner på plats hos kunderna – utan att revisorn närvarar fysiskt.

Istället för att revisorn besöker kunden på plats, skickar Qvalify i förväg ett specialutvecklat headset. Huvudenheten inkluderar en liten dator med ett 4G-modem, en videokamera, en liten bildskärm placerad strax under ena ögat samt en inbyggd högtalare. Med enheten på huvudet går sedan en person från kunden runt på arbetsstället och visar allt som revisorn behöver se, via en livesänd video.

Revisorn deltar aktivt under livesändningen styr exempelvis rundvandringen genom dialog, likt en traditionell revision.

Den högupplösta mikroskärmen på headsetet (vilken uppfattas som en 7-tums surfplatta eftersom den sitter så nära ögat) visar den bild som revisorn har i sin dator, vilket underlättar samspelet under revisionen.

Tryggt, tidseffektivt och klimatsmart

Den tydligaste fördelen med Q-dac är att revisioner kan utföras även då en revisor inte bör eller får besöka arbetsstället. Ett aktuellt exempel på detta är risken för Covid19-smitta. Med Q-dac kan revisionen ändå genomföras – med maximal trygghet.

Ytterligare fördelar med Q-dac är att revisioner på avlägsna arbetsställen kan genomföras utan att revisorn behöver resa långa sträckor. Förutom tidsvinsten är detta också klimatsmart.

Läs mer

Klicka här för att läsa mer om Q-dac eller hör av dig till Peter Landin på telefon 031-390 90 01 alternativt peter.landin@qvalify.se

Back To Top
Samtyckesbanner för cookies av Real Cookie Banner